این روزها که به لطف سوپر اپلیکیشن‌ها، حتی خرید نان هم به دنیای دیجیتالی و تلفن‌های هوشمند راه پیدا کرده، رنگ و بوی بازاریابی و دنیای تبلیغات هم مثل همین نان‌های جدید، حال و هوای سابق را ندارد. قدیم‌ها یک خیابان مدیسون بود و آژانس‌های تبلیغاتی که از آن‌جا بر دنیای تبلیغات سلطنت می‌کردند. برو بیایی داشتند و کپی‌رایتینگ گل سرسبد مهارت‌های پولسازشان بودند.

 

اما وقتی می‌پرسیم کپی رایتینگ چیست و کپی‌رایتر چه کاری انجام می‌دهد، احتمالا در شرکت ما یک کپی‌رایتر مشغول است و در بخش مارکتینگ شرکت یکه‌تازی می‌کند. آری، این روزها هر کسب و کار برای خودش کپی‌رایتری دارد و یا حداقل در سال، چندباری گذرش به کوچه یک کپی‌رایتر می‌افتد.

 

در این محتوا، بیشتر به جزئیات تبلیغ نویسی می‌پردازم و به شما می‌گویم که کپی‌رایتینگ چیست و کپی رایتر چه کسی است. با من همراه باشید.

کپی رایتینگ چیست؟

به بیان ساده، کپی رایتینگ هنر استفاده از کلمات برای ایجاد محتوای تأثیرگذار و متقاعدکننده است. کپی رایترها با استفاده از مهارت‌های نویسندگی خود، می‌توانندمحتوای تأثیرگذار و متقاعدکننده‌ای را برای بازاریابی و فروش بنویسند و مخاطبان را به انجام اقداماتی مانند خرید محصول، ثبت نام در یک خبرنامه یا بازدید از یک وب سایت تشویق کنند. این محتوا می‌تواند شامل موارد مختلفی مانند تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات آنلاین، محتوای بازاریابی و غیره باشد.


کپی رایترها در انواع مختلف رسانه‌ها فعالیت می‌کنند که می‌توان آن‌ها را در موارد زیر خلاصه کرد:

تبلیغات چاپی، مانند آگهی‌های روزنامه و مجله

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

تبلیغات آنلاین، مانند تبلیغات بنری، ایمیل‌های بازاریابی و پست‌های رسانه‌های اجتماعی

محتوای بازاریابی، مانند مقالات وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی و صفحات فرود

mkcopywriter-what-are the main copywriting skills

یک کپی‌رایتر‌ حرفه‌ای چه مهارت‌ها و ویژگی‌هایی دارد؟

 

مهارت‌های نویسندگی قوی

 کپی رایترها باید بتوانند به طور واضح، مختصر و تأثیرگذار، با استفاده از زبان و ساختارهای گرامری مناسب بنویسند و خواننده را به محتوای خود جذب کنند.

 

درک مخاطب هدف

کپی رایترها باید توانایی درک مخاطب هدف خود را داشته باشند، بدانند مخاطب هدف آن‌ها چه کسانی هستند، چه نیازها و خواسته‌هایی دارند و چگونه به محتوای آن‌ها واکنش نشان می‌دهند.

 

دانش بازاریابی

متنی که یک تبلیغ‌نویس می‌نویسد باید در چهارچوب اصول بازاریابی باشد. کپی‌رایتر باید بداند که چگونه محتوای خود را برای دستیابی به اهداف بازاریابی استفاده کند.

 

خلاقیت

کپی رایترها باید خلاق باشند و بتوانند محتوایی تولید کنند که منحصربه‌فرد و جذاب باشد. آن‌ها باید از کلمات و تصاویر برای ایجاد تصویر در ذهن مخاطب استفاده کنند.

 

مهارت‌های ارتباطی

یک کپی رایتر باید توانایی برقراری ارتباط موثر با مشتریان و سایر اعضای تیم را داشته باشد. همچنین، بهتر است توانایی پرزنت کردن بالایی داشته باشد و بتواند ایده‌های خود را به طور واضح و مختصر توضیح دهد و بازخورد دریافت کند.

 

در اینجا نقل قولی از دیوید آگیلوی آورده شده است که اهمیت مهارت‌های خلاقانه در کپی رایتینگ را نشان می‌دهد:

"کپی رایتینگ یک هنر است، نه یک علم. مهارت‌های خلاقانه مهم‌تر از مهارت‌های فنی هستند."

کپی رایترهای حرفه‌ای باید بتوانند از مهارت‌های خود برای تولید محتوایی استفاده کنند که هم تأثیرگذار باشد و هم جذاب. آن‌ها باید بتوانند مخاطبان را جذب کنند، توجه‌شان را جلب کنند و آن‌ها را به انجام اقداماتی مانند خرید محصول، ثبت نام در یک خبرنامه یا بازدید از یک وب سایت تشویق کنند.

مشهورترین کپی‌رایترها

کپی‌رایترهای زیادی در دنیای تبلیغات وجود داشته و دارند که هریک میراث درخشانی به جای گذاشته‌اند. از کپی‌رایترهای ایرانی مانند فرشید شهیدی و محمدرضا فقیهی تا گری هالبرت بزرگ، آثار پرفروشی دارند. در ادامه به برخی از مشهورترین کپی رایترهای تاریخ اشاره می‌کنم.

 

دیوید آگیلوی

دیوید آگیلوی را پدر کپی رایتینگ مدرن می‌دانند. او یکی از بنیانگذاران آژانس تبلیغاتی Ogilvy & Mather بود که شعارهای معروفی مانند “مغز شما یک عضله است” را برای شرکت Coca-Cola نوشت.

mkcopywriter-whats copywriting-top-copywriters-ever

سی.جی. مک‌کِین

سی.جی. مک‌کِین یکی از تأثیرگذارترین کپی رایترهای قرن بیستم بود. او شعارهای معروفی مانند “اگر می‌توانید فکرش را بکنید، می‌توانید آن را بخرید” برای شرکت General Motors و “من عاشقت هستم، ماری!” برای شرکت Budweiser نوشت.

 

داگلاس دابلیو. دیلمان

داگلاس دابلیو. دیلمان یک کپی رایتر و نویسنده آمریکایی بود که در دهه‌های 1950 و 1960 فعالیت می‌کرد. او شعارهای معروفی مانند “مگر می‌شود؟” برای شرکت Heinz و “همیشه در دسترس” برای شرکت Visa نوشت.

 

بیل بلنک

بیل بلنک یک کپی رایتر و نویسنده آمریکایی است که در دهه‌های 1970 و 1980 فعالیت می‌کرد. او شعارهای معروفی مانند “یک کلیک، به دنیا متصل شوید” برای شرکت مایکروسافت و “برای همه چیز” برای شرکت یونیلور نوشت.

درآمد کپی رایترها چطور است؟

کپی رایترها می‌توانند به روش‌های مختلفی کسب درآمد کنند. برخی از کپی رایترها به صورت مستقل و به اصطلاح رایج این روزها، فری‌‌لنسری کار می‌کنند. این دسته از تبلیغ‌نویس‌ها با شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف قرارداد کاری می‌بندند و به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند. درآمد کپی رایترهای مستقل به تعداد پروژه‌هایی که انجام می‌دهند و میزان دستمزدی که برای هر پروژه دریافت می‌کنند، بستگی دارد.

 

 

در مجموع، درآمد کپی رایترها به عوامل مختلفی مانند تجربه، مهارت، تخصص و حوزه فعالیت آن‌ها بستگی دارد. کپی رایترهای باتجربه و متخصص معمولاً درآمد بیشتری دارند. همچنین، کپی رایترهایی که در حوزه‌های تخصصی مانند فناوری، پزشکی یا مالی فعالیت می‌کنند، معمولاً دستمزد بیشتری دریافت می‌کنند.

 

 

درآمد کپی رایترها در ایران به طور متوسط بین 10 تا 50 میلیون تومان در ماه است. البته، این رقم می‌تواند بسته به عوامل مختلف، بیشتر یا کمتر باشد.‌ برای مثال، محمد رضا فقیهی در پادکست طبقه 16 سهیل علوی، درباره همکاری‌اش با اسنپ فود به این نکته اشاره کرد که شرکت‌هایی مانند اسنپ که به خلاقیت و ارزشی که برای برند به همراه دارد اهمیت می‌دهند، هزینه‌هایی حتی بیش از 500 تا 600 میلیون برای کپی‌رایت کمپین‌های خود پرداخت می‌کنند. البته که نتیجه مثبت این هزینه و همکاری با کپی رایتر مشهوری مثل محمدرضا فقیهی را در کمپین موفق “بود و نبود، اسنپ فود” دیدیم. 

mkcopywriter-whats-copywriting-how-increase-copwriting-income

چه راه‌هایی برای افزایش درآمد از کپی‌رایتینگ وجود دارد؟

 

افزایش مهارت‌ها و تخصص

در هر زمینه‌ای، این تخصص افراد است که تعیین کننده میزان درآمد آن‌هاست. در واقع مردم ومشتریان به دلیل بازخورد مثبتی که به واسطه تخصص شما دریافت کرده‌اند به سراغتان می‌آیند و دوست دارند با صرف هزینه بیشتر، ریسک عدم موفقیت خود را کاهش دهند. شما به عنوان یک کپی رایتر می‌توانید با دسترسی بیشتر به منابع مختلف از جمله کتاب‌های تخصصی این حوزه، تسلط بیشتر به قوانین نگارشی، آشنایی بیشتر با دغدغه روز مردم و از همه مهمتر، تمرین کردن و دقت در جزئیات، مهارت خود را افزایش دهید.

 

تمرکز بر حوزه‌های تخصصی

افزایش سرعت تولید علم و محتوا در قرن اخیر، باعث شده که کپی رایترها نیز وارد زمینه‌های تخصصی شوند. به این معنی که یک کپی رایتر تخصص بیشتری در نگارش خلاقانه در حوزه پزشکی و بهداشتی دارد و این احتمالا به این دلیل است که با کسب و کارهای این حوزه به دلیل علاقه یا سایر دلایل، بیشتر سروکار داشته است. فعالیت در یک حوزه تخصصی برای یک تبلیغ نویس باعث می‌شود که با دغدغه مشتری و بیزنس به یک اندازه آشنا باشد و همین می‌تواند به کار او سرعت ببخشد و از طرفی، کیفیت را افزایش دهد.

 

شبکه‌سازی 

کپی رایترهایی که شبکه‌های گسترده‌ای دارند، می‌توانند فرصت‌های بیشتری برای کسب درآمد داشته باشند. چه بخواهیم و چه نخواهیم، هنوز هم پیچیدن آوازه شما بین دهان‌هاست که می‌تواند فروش بی‌برو برگرد را رقم بزند. چه بخواهید محصولی را بفروشید یا چه بخواهید از مهارت و خدمات خود مانند تبلیغ نویسی پول در بیاورید، شبکه سازی و داشتن ارتباطات با افراد فعال یا مرتبط با حوزه کاری شما، می‌تواند نیاز شما را تا حدود زیادی برطرف کند. یکی از اصلی‌ترین پلتفرم‌ها با هدف شبکه‌سازی، لینکدین است که چهارچوب‌های خود را برای فعالیت دارد.

 

خلاقیت

خلاقیت از نظر من نه یک موهبت و توانایی خدادادی، بلکه یک مهارت کاملا اکتسابی است. روش‌های زیادی برای افزایش خلاقیت وجود دارد که می‌توانید از ان‌ها استفاده کنید. همچنین، تمرین کردن و نگارش متون و تگ‌لاین‌های خلاقانه نیز تاثیر زیادی روی افزایش خلاقیت شما دارد. کتابی که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند، “ایروبیک خلاقیت”، به نشر انتشارات بادکوبه است.

برای نوشتن هر متنی که هدف آن فروش محصول یا جذب توجه مخاطب است به مهارت کپی‌رایتینگ نیاز داریم.

برای نوشتن چه متن‌هایی به مهارت کپی‌رایتینگ نیاز داریم؟

برای نوشتن انواع مختلف متن‌های تبلیغاتی و بازاریابی، عناوین جذاب بنرهای سایت، کپشن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و هر متنی که هدف آن فروش محصول یا جذب توجه مخاطب است به مهارت کپی‌رایتینگ نیاز داریم. این متن‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 

تبلیغات چاپی: آگهی‌های روزنامه و مجله، پوسترها و بنرها

 

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی: تیزر تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

 

تبلیغات آنلاین: تبلیغات بنری، ایمیل‌های بازاریابی، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و غیره

 

محتوای بازاریابی: مقالات وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی، صفحات فرود و غیره

 

علاوه‌بر متن‌های تبلیغاتی و بازاریابی، مهارت کپی‌رایتینگ برای نوشتن انواع مختلف متن‌های دیگر نیز مفید است، از جمله:

 

مقدمه‌ها و خلاصه‌ها: به شما کمک می‌کند تا مطالب خود را به طور واضح و مختصر بیان کنید.

 

ایمیل‌های تبلیغاتی: می‌توانید ایمیل‌های تبلیغاتی خود را جذاب و تأثیرگذارتر بنویسید.

 

متن‌های بازاریابی محتوا:مهارت‌های یک تبلیغ نویس به شما کمک می‌کند تا محتوای بازاریابی خود را برای جذب مخاطبان و افزایش ترافیک وب‌سایت خود بهینه کنید.

چه کسانی می‌توانند کپی‌ رایتر باشند؟

هیچ محدودیتی برای اینکه چه کسی می‌تواند کپی رایتر باشد، وجود ندارد. هر کسی که علاقه‌مند به نویسندگی و بازاریابی باشد، می‌تواند کپی رایتر شود. با این حال، داشتن مهارت‌های و ویژگی‌های ذکر شده در بالا، به شما کمک می‌کند تا یک کپی رایتر موفق شوید.

 

چطور می‌توانیم کپی رایتر شویم؟ پیش‌نیازهای ورود به حرفه کپی‌رایتینگ

برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید. همچنین به شما گوش دادن به قسمت سوم پادکست آموزش کپی رایتینگ خودم را پیشنهاد می‌کنم که درباره مسیر کپی رایتر شدن از دید تجربه صحبت کردم.

 

 

 

 

1. تقویت مهارت نویسندگی: اولین قدم برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر، تقویت مهارت‌های نویسندگی است. این کار را می‌توانید با خواندن کتاب‌ها و مقالات مرتبط، شرکت در دوره‌های آموزشی و تمرین مداوم انجام دهید.

 

2. آشنایی با اصول بازاریابی: کپی رایترها باید با اصول بازاریابی آشنا باشند تا بتوانند محتوای خود را برای دستیابی به اهداف بازاریابی استفاده کنند. در این زمینه می‌توانید در دوره‌های آموزشی بازاریابی شرکت کنید و سراغ مطالعه کتاب‌ها و مقالات مرتبط بروید.

 

3. شناخت کافی از مخاطب هدف: کپی رایترها باید مخاطب هدف خود را به خوبی بشناسند. این کار به شما کمک می‌کند تا محتوایی که برای مخاطبان شما جذاب و تأثیرگذار باشد تولید کنید. برای شناخت مخاطب هدف می‌توانید تحقیقات بازاریابی انجام دهید یا با مشتریان و سایر اعضای تیم بازاریابی صحبت کنید.

 

4. ایجاد و به اشتراک‌گذاری نمونه کارها: برای نشان دادن مهارت‌های خود به کارفرمایان، باید به نمونه کارهای خود سامان دهید. این نمونه کارها باید شامل انواع مختلف محتوای کپی‌رایتینگ مانند تبلیغات، مقالات وبلاگ و صفحات فرود باشد.

 

5. شکل‌دهی ارتباط حرفه‌ای: ارتباط با سایر کپی رایترها و متخصصان بازاریابی می‌تواند به شما کمک کند تا فرصت‌های شغلی بیشتری پیدا کنید. برای شبکه‌سازی می‌توانید در رویدادهای مرتبط شرکت کنید یا در انجمن‌های آنلاین عضو شوید.

 

6. کسب تجربه: بهترین راه برای یادگیری کپی رایتینگ، تجربه کسب کردن است. می‌توانید به عنوان کپی رایتر، کارآموزی یا به صورت آزاد (فریلنرسی) کار کنید. با کسب تجربه، مهارت‌های خود را بهبود می‌بخشید و می‌توانید فرصت‌های شغلی بهتری پیدا کنید. البته، این یک نسخه کلی نیست و نمی‌تواند برای همه یکسان باشد. برخی از افراد ممکن است بتوانند به سرعت مهارت‌های خود را توسعه دهند و فرصت‌های شغلی خوبی پیدا کنند. برخی دیگر ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند. مهم این است که صبور باشید و به تلاش خود ادامه دهید

یک جدول ینفوگرافیک به به تفاوت های بین کپی رایتینگ و تولید محتوا در وبسایت محمدخیرخواه اشاره کرده

تبلیغ نویسی در برابر تولید محتوا! آیا یکسان هستند؟

بسیاری از افراد تبلیغ نویسی و تولید محتوا را یکسان می‌دانند. اما در واقع، این دو مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند. تبلیغ نویسی، تنها یک جنبه از تولید محتوا است که ارتباط بیشتری با بازاریابی دارد. تولید محتوا شامل انواع مختلفی از محتوا مانند مقالات، کتاب‌های الکترونیکی، ویدیو و غیره است. در حالی که تبلیغ نویسی، تنها به محتوای تبلیغاتی و بازاریابی اشاره دارد.

متاسفانه در کشور ما هنوز تفاوت این دو زمینه برای صاحبان کسب و کار جا نیفتاده است و کافیست تنها چند لحظه به آگهی‌های استخدام کپی‌رایتر سر بزنید تا با عمق فاجعه آشنا شوید.

اهمیت کپی رایتینگ برای کسب و کارهای اینترنتی

در دنیای دیجیتال، کسب و کارهای اینترنتی برای موفقیت در بازار رقابتی، نیاز به یک استراتژی بازاریابی دیجیتال قوی دارند. یکی از مهم‌ترین عناصر یک استراتژی بازاریابی دیجیتال، کپی رایتینگ است. این مهارت پولساز می‌تواند در زمینه‌های زیر به کسب و کارهای اینترنتی کمک کند:

 

1.جلب توجه مخاطبان 

در دنیای دیجیتال، افراد با حجم زیادی از اطلاعات مواجه هستند. بنابراین، کسب و کارهای اینترنتی باید محتوای خود را به گونه‌ای تولید کنند که بتواند توجه مخاطبان را به خود جلب کند.

 

2.مخاطبان را به مشتری تبدیل کنند

کپی رایتینگ موثر می‌تواند مخاطبان را به مشتری تبدیل کند. یک کپی رایتر حرفه‌ای می‌تواند با استفاده از کلمات و جملات متقاعدکننده، مخاطب عادی را به یک مشتری تبدیل کند.

 

3.ساخت برند 

کپی رایتینگ موثر می‌تواند به کسب و کارهای اینترنتی کمک کند تا برند خود را بسازند. یک کپی رایتر حرفه‌ای می‌تواند با استفاده از کلمات و جملات خلاقانه، برند کسب و کار را در ذهن مخاطبان ماندگار کند. کمپین‌های تبلیغاتی با سناریوهای جذاب و شعارهایی که سال‌ها در ذهن مردم مانده است و به امضای کار آن برند تبدیل شده است، همه زاییده ذهن یک فرد یا یک تیم از کپی رایترها هستند.

انسجام در برندینگ به معنای استفاده از یک زبان و لحن واحد در تمام نقاط تماس برند با مخاطب است. این شامل طراحی لوگو، فونت، پالت رنگی، المان‌های طراحی، سبک دیزاین، نوع لحن، ارتباط واحد پشتیبانی، سبک لباس پوشیدن کارکنان شعبه‌های حضوری و ده‌ها فاکتور مهم دیگر می‌شود.»

کپی رایتینگ در برندینگ 

وقتی صحبت از برندینگ می‌شود، چشمان من برق می‌زند. درست همان اندازه که به مارکتینگ و تحلیل داده ها علاقه دارم، عاشق برندینگ و سرو کله زدن با مسائلی مثل شخصیت برند، هویت سازمان، انسجام در کلام و طراحی و تحلیل رقبا هستم.

 

به نظر من ساخت برند درست مثل کشاورزی است. صاحب کسب و کار (تیم برندینگ یا مارکتینگ) باید مثل یک کشاورز از محصول خود، از همان مراحلی که مانند یک بذر آسیب پذیر است مراقبت کنند تا زمینش به بار بنشیند و محصول دهد.

اگر قصد داشته باشیم از دید کپی رایتینگ به برندینگ نگاه کنیم، باید موضوع را با مفهوم هویت کلامی پیش ببریم. ساخت برند یعنی ساخت هویتی در ذهن مخاطب و مردمی که ممکن است با محصول یا سرویس شما سروکار داشته یا نداشته باشند. مثلا ممکن است هر کسی توانایی خرید یک رولزرویس فانتوم را نداشته باشد، اما اکثر مردم این برند لوکس را میشناسند.

 

وقتی در مسیر ساخت برند قدم می‌گذاریم، انسجام در جای‌جای نقاط تماس شما با مخاطب باید مشخص باشد. انسجام در طراحی لوگو، فونت، پالت رنگی، المان‌های طراحی، سبک دیزاین، نوع لحن، ارتباط واحد پشتیبانی، سبک لباس پوشیدن کارکنان شعبه‌های حضوری و ده‌ها فاکتور مهم دیگر، همه در ایجاد و حفظ انسجام تاثیرگذار هستند. کپی رایتینگ در برندینگ با مبحث هویت کلامی ارتباط بسیار بیشتری دارد. البته که هویت کلامی و تصویری از هم جدا نیستند و همگی حول هویت و شخصیت برند شکل می‌گیرند.

blog photos

کپی رایتینگ زمانی در برندینگ شما تاثیر دارد که یک کپی رایتر یا تیمی از آن‌ها با شکل دادن به هویت کلامی شما، چهارچوبی را مشخص می‌کنند که شما طبق آن می‌توانید در هر سطح و رسانه‌ای از یک روند مشخص برای نگارش پیروی کنید.
برای ایجاد یک هویت واحد، برند شما باید در پست‌های بلاگ، رسانه‌های اجتماعی، رسانه‌های خبری و غیره فعالیت موثر داشته باشد. از سوی دیگر اجزایی نظیر نام برند، شعار برند، ماموریت و چشم‌انداز، پیام برند، داستان برند و واژگان خاص برند شما، همگی مواردی هستند که باید از یک وحدت رویه در چهارچوب گایدلاین برند نوشته شوند. نقش کپی رایتر به عنوان یکی از اعضای موثر در تیم برندینگ شما این است که استراتژی و سیاست‌ها را در قالب کلمات و در این چهارچوب گایدلاین، با واژه‌ها به خوراک محتوایی تبدیل کند.

ارتباط کپی رایتینگ با دیجیتال مارکتینگ

همانطور که اشاره کردم، برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر لازم ات تا درباره بازاریابی اطلاعات و دانش کافی داشته باشید. از آن‌جایی که دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی در فضای دیجیتال به یک ابزار قدرتمند برای کسب درآمد تبدیل شده است، ارتاط کپی رایتینگ و دیجیتال مارکتینگ بسیار پررنگ‌تر و محکم‌تر از آن است که فکرش را می‌کنید. 

 

برای مثال، وقتی یک پیامک تبلیغاتی دیافت می‌کنید، آن را می‌خوانید و روی لینکی که برای شما فرستاده ضربه می‌زنید، در مسیر این رابطه قرار گرفته‌اید. یعنی متنی که کپی‌رایتر نوشته شما را برای رفتن به ی صفحه لندینگ خرید محصول جذب کرده و این اقدام شده در ابزاری مثل گوگل آنالیتیکستوسط یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ قابل مشاهده است.

 

همچنین اگر بخواهم یک مثال دیگر از رابطه بین دیجیتال مارکتینگ و کپی رایتینگ بزنم، هیچ مثالب بهتر از بنرهای صفحه اصلی دیجیکالا پیدا نمی‌کنم. بنرهایی که معمولا کپی‌های جذابی و طراحی خوبی دارند و برای اهداف فروش دیجیکالا در یک قسمت مشخص از سایت قرار گرفته‌اند.

 

در دنیای دیجیتال مارکتینگ، بسترهای متفاوتی برای رساندن پیام یک برند با هدف فروش وجود دارند که کپی رایترها و مهارتشان همیشه یک عضو جدانشدنی از فعالیت در این کانال‌ها هستند. برخی از محبوب‌ترین این کانال‌ها عبارتند از:

 

ایمیل (ایمیل مارکتینگ)

 

پیامک (اس ام اس مارکتینگ)

 

رسانه‌های اجتماعی (اینستاگرام، لینکدین، تیک‌تاک، تلگرام و …)

 

تبلیغات بنری و کلیکی

لوگوی چند برند مشهور از جمله اپل مایکروسافت بوش و استارباکس در کنار هم

نمونه‌های کپی رایتینگ موفق و مشهور

در طول تاریخ، نمونه‌های زیادی از کپی رایتینگ موفق و مشهور وجود داشته است. برخی از نمونه‌های مشهور آن که در واقع شعارهای بعضی برندهای مشهور هستند در تصاویر زیر می‌بینید.

این شعارها به دلیل اینکه پیامی قوی و تأثیرگذار را به مخاطبان منتقل می‌کنند، موفق بوده‌اند.

1
2
Think Different
Think Different (1)

5 کتاب برای یادگیری کپی رایتینگ

بهترین کتابهای کپی رایتینگ را نمی‌شود به 5 اثر محدود کرد، اما در ادامه لیستی از کتاب‌های آموزش کپی رایتینگ را برای شما نوشته‌ام که به شما کمک می‌کنند این مهارت را فرا بگیرید یا تقویت کنید.

پخش

اما چرا کتاب؟ با وجود تمام ویژگی‌هایی که دنیای دیجیتال برای ما به ارمغان آورده است، به نظر من این “کتاب‌ها” هستند که همچنان سنگردار یادگیری مفاهیم پایه و تخصصی‌اند. احتمالا شما هم مثل من و بسیاری دیگر از مردم ترجیح بدهید برای اطلاع داشتن درباره یک موضوع سری به یوتیوب بزنید یا با گوش دادن پادکست کوتاه نیاز خود را برطرف کنید که البته منطقی است. اما وقتی کار به تبدیل‌شدن به یک حرفه‌ای می‌رسد، نمی‌توانید سراغ کتاب‌ها نروید. کتاب‌ها شما را به عمق می‌برند.

 

اعتراف‌‌های یک تبلیغاتچی به‌قلم دیوید آگیلوی

آنچه از این کتاب می‌آموزید، سراسر تجربه است. آن هم تجربه کسی که تبلیغ نویسی را وارد دنیای جدیدی کرد. دیوید اگیلوی در این کتاب با قلمی شیوا و روان، درباره چم و خم‌های مدیریت آژانس تبلیغاتی، کار در پروژه‌های مختلف و از همه مهمتر، بایدها و نبایدهای نوشتن یک متن تبلیغاتی خوب پرداخته است. این کتاب در دهه 60 میلادی نوشته شده و تاکنون بارها تجدید چاپ شده است.
از نظر من این کتاب نه تنها برای تازه واردها به این حوزه خوب است، بلکه افراد کارکشته‌ هم باید هر چند وقت یک‌بار به این کتاب مراجعه کنند.

Untitled design (1)
طرح روی جلد کتاب نامه هایوبران یک کتاب با موضوع کپی رایتینگ که عنوان ان به لاتین و فونت سفید روی جلد سیاه رنگ نوشته شده

نامه‌های بوران به‌قلم گری هالبرت

قطعا یکی از بهترین‌های حوزه کپی‌رایتینگ در دنیای کسی نیست جر گری هالبرت. این نویسنده دورانی را در زندان سپری کرد و تصمیم گرفت برای پسرش اطلاعاتی را درباره نحوه فروش کالا یا محصول به یادگار بگذارد. این اثر تا حدود زیادی داستان‌محور است و اگر نویسنده خلاقی هستید یکی از بهترین‌ کتاب‌ها برای شما، همین کتاب نامه‌های بوران است.
یک جمله معروف در این کتاب از زبان هالبرت وجود دارد که می‌گوید:

همه دوست دارند از کوه بالا بروند، اما بین آن‌هایی که به قله می‌رسند و آن‌ دسته که هنوز روی زمین هستند یک تفاوت وجود دارد: آن‌ها صبح زود بیدار می‌شوند و شروع می‌کنند!

شعار برند، شیپور جنگ به‌قلم لورا ریس

اکثر استارت‌اپ‌ها خیلی دیر به فکر برندینگ و در واقع ساختن مفهومی می‌کنند که در چهارچوب یک معنای واحد در ذهن‌ مخاطبشان جای بگیرند.
کتاب شعار برند شیپور جنگ با هدف خلق شعارهای تبلیغاتی ماندگار نوشته شده است. نویسنده کتاب معتقد است شعاری که در یاد نماند، شعار موثری نبوده است البته که من هم با او موافقم. کافیست کمی فکر نید و چند شعار معروف را به خاطر بیاورید. احتمالا اکثر آن‌ها متعلق به برندهای مشهور و موفق هستند.

تصویر روی جلد کتاب شیپور جنگ یک سرباز با لباس خاکستری یک پرچم قرمز رنگ که شعارهای تبلیغاتی روی ان نوشته شده را بدست گرفته
یک کتاب با جلد قرمز رنگ و کلمات لاتین با فونت سفید روی آن که نام کتاب هستند. نام کتاب کپی رایتینگ و نویسنده آن مارک شاو است

کپی رایتینگ موفق به قلم مارک شاو

اگر دوست دارید در عرصه نویسندگی تجاری خلاق پیشرفت کنید، این کتاب باید در دستان شما باشد. در ابتدا کتاب سعی می‌کند تا دید شما را نسبت به اهمیت نوشتار خلاق در قامت یک تبلیغ نویس باز کند. فرقی ندارد که صاحب کسب و کار هستید یا یک کپی رایتر تازه کار، اثری که کتاب ری همسو کردن دیدگاه‌ای متفاوت دارد بی‌نظیر است. از طرف دیگر، بیان تکنیک‌های مختلف، آموزش شیوه‌های نوشتن متن خلاقانه و پرداختن به تجارب نمونه‌های موفق، خواننده این کتاب را وارد یک مرحله دیگر می‌کند.

تبلیغات موفقیت‌آمیز به‌قلم یوجین شوارتز

این کتاب مانند یک اطلس است! از این بابت که همچنان بسیاری از تکنیک‌های این کتاب در بازاریابی محتوایی شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود. کتاب تبلیغات موفقیت‌آمیز، به تمایلات و اقدامات افراد برای خرید و فروش از دیدگاه روانشناسی می‌پردازد. شوارتز در آن به شما کمک می‌کند تا یاد بگیرید چگونه بر فروش و بازاریابی مسلط شوید.

mkcopywriter-whats-copywriting-

اما در پایان

در مجموع، کپی‌رایتینگ یک مهارت‌ خلاقانه است که هر کسب و کاری فارغ از مقیاسی که دارد به آن نیاز خواهد داشت. پس، اگر شما هم صاحب یک کسب و کار هستید و قصد دارید برای جذب مشتری بیشتر، هوشمندانه عمل و هزینه صرف کنید، حضور یک کپی‌رایتر را در تیم خود جدی بگیرید.